Vale de Garcia

Vale de Garcia ligt in het centrum van Portugal,
letterlijk want het geografisch middelpunt van Portugal bevindt zich in Vila de Rei, 12 km bij ons vandaan op 600 meter hoogte.
Het is er heuvelachtig met prachtige uitzichten over dennebossen, eucalyptusbomen, kurkeiken en kleine dorpjes. In en om de dorpjes vindt u kleine akkers met olijfboomgaarden, sinaasappel -en citroenbomen en komt u mogelijk de geitenhoeder tegen met zijn of haar kudde. Het is hier niet toeristisch. U kunt nog op avontuur !

Vale de Garcia ligt slechts vijf minuten van Cardigos, met winkeltjes en restaurants en op ongeveer 20 minuten afstand van Serta met zijn vele winkels en faciliteiten.

Het gebied rond Vale de Garcia is omgeven door drie rivieren. De rivier de Isna, de Codes rivier en de rivier de Zezere, het grootste stuwmeer van europa. De rivieren hebben verschillende stranden, zwemplaatsen, picknikplaatsen met barbecues en watersportmogelijkheden. U kunt mountainbiken, bergbeklimmen, parachutespringen, zwemmen, (vlieg)vissen, wandelen , kayakken maar ook fossielen en dinosaurussporen zoeken. Op bedevaart gaan naar Fatima, de burcht van de tempeliers in Tomar bezichtigen, een terrasje pikken of over de markt slenteren. Maar vooral genieten van de rust, het uitzicht en uw vakantie!