Activiteiten algemeen

Wakeboarden fernandaires 2
Tomar Convento do Christo 2
activiteiten
kayak op fernandaires

Het gebied rond Vale de Garcia is heuvelachtig, gemiddeld 400 m hoog en waterrijk. Er zijn 50 rivierstranden, zwemplaatsen (praia fluvial), picknickplaatsen met BBQ, watersportmogelijkheden en of verhuur dichtbij.

U kunt mountainbiken, bergbeklimmen, parachutespringen, zwemmen, wandelen en kayakken maar ook fossielen en dinosaurussporen zoeken, op bedevaart naar Fatima, de burcht van de tempeliers in Tomar bezichtigen, Lissabon  bezoeken, een terrasje pikken of over de markt slenteren. Vale de Garcia is centraal gelegen, 12 km van het geografisch midden van Portugal. Een ideale thuisbasis voor uw verkenningstocht door Portugal.

activiteiten

Mountainbiken kan direct vanaf het terrein. Wandelen kan ook direct vanaf het terrein. Zwemmen. Er zijn 50 rivierzwembaden (praia fluvial) in de omgeving, de dichtstbijzijnde op twee kilometer. Op 5 km het populaire rivierstrand van Cardigos. Wakeboarden. Kanoën. Kanoverhuur en wakeboardles aan de Zezere. Een van de mooiste stuwmeren van Europa. Parachute springen in Proença a Nova. Vila de Rei, het geografisch midden van Portugal met een uitzichtpunt van 360 gr rond.  Dinosaurussporen. De  grootste ter wereld op tien kilometer afstand van Fatima. Druipsteengrotten te bezichtigen. Vale gieren spotten aan de Taag.

Tomar, grote markt en Convento do Cristo, burcht van de Tempeliers. Werelderfgoed. Leuke straatjes en terrasjes. Fatima de bekende bedevaartplaats. Abrantes. Oude bovenstad aan de Taag met kasteel en oude tuin in de beneden stad met grote supermarkten. Coimbra, universiteitsstad met oudste bibliotheek van Portugal, botanische tuin, leuke  steegjes, terrasjes en winkeltjes. Conimigbra. Grote Romeinse opgraving met prachtige mozaiekvloeren naast Coimbra. Lissabon en Porto.